“Een open deur intrappen bij Belisol. Il faut le faire! DNA did it!”

22-02-2021

Nog maar enkele maanden zijn we aan de slag voor Beliteam a.k.a. de Belisol vestigingen te Sint-Pieters-Leeuw, Asse en Aalst onder leiding van Wim Hernaut. En nu al kunnen we langs beide kanten spreken van een prachtige samenwerking met veel toekomstperspectief.

Het moederbedrijf Belisol voert de nationale publiciteit zoals we die allemaal wel kennen van radio, TV tot sponsoring. Het lokale Beliteam is verantwoordelijk voor de lokale publiciteit in het Pajottenland en de Denderregio. Al bijna twintig jaar ontwikkelt het team van Wim hun regionale campagnes zelf en hebben ze wel al wat ervaring op de teller staan. Ze kunnen zeker zeggen dat ze succesvol zijn: mooie, klassevolle campagnes met goede return en dito sales. Maar toch bewezen we bij DNA al snel onze meerwaarde voor de verdere groei van hun succesverhaal.

Het begin van een schitterend verhaal

Wim Hernaut: “Eigenlijk kwam het nooit in ons op om “een bureau” onder de arm te nemen. Tot we op een mooie middag in een nog betere Beerselse brasserie, tussen twee lockdowns in Dirk troffen. Het begin van een schitterend verhaal. Als snel maakten we kennis met een top team van hele leuke mensen die héél goed luisteren. Als Dirk en Claudia mee zijn met het verhaal, voelen ze zeer goed aan waar ze complementair kunnen zijn. In ons geval was het DNA meteen begrepen en de opportuniteit direct gedetecteerd: digitale marketing.”

Uiteraard wordt er heel wat gestuurd vanuit Belisol Nationaal, maar daar heeft de lokale doelgroep vaak niet altijd een boodschap aan. Ze zoeken en verlangen ergens ook naar die regionale verbondenheid en die persoonlijke aanpak, iets waar we met onze regionale campagnes wel mee naar voor kunnen treden. Zo ontwierpen we een eigen mini-website met www.beliteam.be waar we huidige acties op kunnen communiceren, de mensen persoonlijker kunnen aanspreken om een afspraak in te plannen en waar er ook ruimte is voor leuke persoonlijke artikels die in de pers kwamen.

Digitale marketing

We werkten een volledige regionale digitale strategie uit tijdens de eindejaarsperiode voor de grote nationale actie "Win gratis ramen en deuren". Iets wat ze in het verleden nog nooit gedaan hadden en eerst wat twijfelachtig tegenover stonden. Toch hebben we een sterke online strategie uitgewerkt met als doel om online extra leads te gaan generen via social media campagnes en SEA.

Waardevolle input van de klant, een doordachte strategie en een goede opvolging en bijsturing waren hier de succesformule. We mochten na afloop van de campagne ook waarnemen van de klant dat hun cijfers flirten met maal twee t.o.v. van een non-Covid-2020-januari. Een schot in de roos dus!

“Een open deur intrappen bij Belisol. Il faut le faire! DNA did it!” - Wim Hernaut

Andere projecten

“Onze social media groeit elke dag gezien de directe return onder de vorm van kwalitatieve leads, deze staan zwart op wit gedrukt. Fenomenaal! En als kers op de taart, begeleiden de DNA’ers ons in vele andere projecten zoals ideeën en initiatieven van flyers, klantencommunicatie en sponsoring.”, aldus Wim.

Ons marketing advies voor Beliteam is heel gevarieerd en uitdagend, we werken namelijk met prachtige producten die al iets kosten en waar mensen toch al eens goed over na moeten denken. Ramen en deuren koop je niet van vandaag op morgen, het is iets waar we in onze strategie goed over nagedacht hebben voor de verdere uitwerking van de campagnes. De succesformule? Hmmm… deze is beroepsgeheim! ;-) 

Ben je zelf ook op zoek naar een betrouwbare marketingpartner om te groeien als KMO waarbij je kan rekenen op een persoonlijke aanpak? Contacteer ons gerust voor meer info en een vrijblijvende prijsofferte via info@dna-consulting.com.