"Akkoord het is jullie job, maar toch chapeau!"

13-08-2020

Tijdens de lockdown zagen we als marketingbureau veel verschillende meningen bij ondernemingen of het al dan niet aangeraden was om online te blijven communiceren als ondernemer. Velen zagen het nut er niet van in omdat ze genoodzaakt waren om te sluiten, anderen wisten niet goed wat ze moesten communiceren tijdens deze periode. Van één ding waren wij alvast heel zeker bij DNA Consulting: communiceren was een must, want dit ging sowieso voor impact zorgen achteraf.

Zo was het ook voor onze klant Gorgon Motors enorm belangrijk om heel actief te blijven online en te blijven communiceren met klanten en volgers. Een uitdaging? Dat was het zeker gezien we zoiets als een lockdown nog nooit meegemaakt hadden. We moesten in het begin uiterst voorzichtig zijn met de content en aftoetsen hoe de content onthaald werd door de volgers. Meten is weten en dus monitoren we dit van heel dichtbij.

Al snel zagen we tijdens de lockdown een enorme toename in het aantal actieve mensen/accounts op social media, dit waren ongeziene cijfers! Dus waarom zou je er dan voor kiezen om op de pauzeknop te klikken voor het genereren van content voor jouw onderneming? Heel zeker van ons stuk bleven we actief op de social media kanalen voor Gorgon Motors en zorgden we voor een creatieve invulling. Van het op poten zetten van een wedstrijd voor de kids tot persoonlijke posts over de medewerkers aan het woord achter de schermen. De klanten van Gorgon Motors hebben zich geen enkel moment alleen gevoeld en werden niet vergeten. Door middel van deze social media posts vonden ze entertainment, leuke uitdagingen, gingen ze de interactie aan met elkaar, … Het was gewoon prachtig om te zien hoe de Facebookpagina van een concessiehouder zo hartverwarmend werd tijdens deze zeer donkere en onzekere tijd.

Met deze case kunnen we ook perfect aantonen dat in tegenstelling tot wat veel mensen denken, social media in eerste instantie niet altijd dient als rechtstreeks verkoopsmiddel. Social media gaat veel verder dan dat. Het geeft jou als bedrijf/onderneming verschillende mogelijkheden om met klanten en volgers te communiceren, hen op de hoogte te houden, hen een glimlach te bezorgen, te luisteren naar hun mening, in te spelen op hun wensen, … Kortom het zorgt voor klantenbinding die resulteert in klanten die een uiterst positieve gevoel creëren voor jouw onderneming.

Ook dit effect heeft Gorgon Motors duidelijk gevoeld, want na de lockdown was de mindset bij hun klanten positief veranderd. Klanten kwamen spontaan de showroom binnen en lieten al snel het woord vallen dat ze het fantastisch vonden om de Facebookpagina van Gorgon Motors te volgen tijdens de lockdown. Ze voelden zich “thuiskomen” in de showroom, het contact was ook veel intenser dan ervoor met de verschillende medewerkers en voelde heel vertrouwd aan. Deze positieve groei in klantenbinding heeft zich uiteindelijk kort na de lockdown vertaald tot een boom in hun verkoopcijfers, geweldig toch!

Dit is waarvoor wij het doen, samen groeien met onze klanten en continue klaar staan voor hen. Een geweldig gevoel als zelfs de zaakvoerder, Bart Gorgon, ons volgend mailtje stuurde: “Ik zou jullie langs deze weg toch eens willen bedanken voor de flexibiliteit, originaliteit en vindingrijkheid die het DNA team tijdens onze verplichte sluiting aan de dag gelegd heeft. We zijn nooit uit ‘the picture’ geweest, iets wat onze klanten echt geapprecieerd hebben. Akkoord het is jullie job, maar toch chapeau!”. Door alleen al maar op een correcte wijze aanwezig en zichtbaar te zijn op social media, kan je voor een geweldige impact zorgen.

Uiteraard blijven we creatief uit de hoek komen, zoals het maken van productfilmpjes over de nieuwe Renault Clio en door de kenmerken van de Renault ZOE via een leuke testrit uit te lichten. Het is deze persoonlijke aanpak die voor succes zorgt en hun aanbod dichter bij hun doelpubliek brengt.

Onze nauwe samenwerking met Gorgon Motors, waarmee we ondertussen al 5 jaar samenwerken, is een schot in de roos. Zaakvoerder Bart Gorgon: “Als onderneming willen we graag zoveel mogelijk zichtbaarheid, maar dat is vandaag de dag een hele uitdaging met het onderhoud van een website en sociale media. Ook bij ons groeide dat besef. Na enkele eigen schuchtere pogingen kwamen we in contact met Dirk Vierendeel van DNA Consulting. Hij zorgde ervoor dat ons aantal volgers, likes én de interactie met (potentiële) klanten meteen de hoogte ingingen. DNA gaat aan de slag met teksten, foto’s en filmpjes die wij hen bezorgen, en ze komen ook zelf met vernieuwende ideeën op de proppen. Door onze drukke bezigheden in de zaak hebben we niet altijd de tijd om daaraan te denken. Kortom, de zichtbaarheid van ons bedrijf hebben we voor een groot deel te danken aan DNA Consulting.”. Ondertussen zijn we 5 jaar aan de slag en kunnen we alvast terugblikken op enkele mooie realisaties voor Gorgon Motors.

We ontwikkelden voor hen al diverse websites zoals www.gorgonmotors.be en www.gorgonrent.be. Twee knappe websites waar de klanten snel en op een zeer gebruiksvriendelijk manier informatie kunnen vinden en contact kunnen opnemen. We staan ook altijd klaar om samen met hen mee te denken, zoals we onlangs deden bij de ontwikkeling van hun nieuwe productgroepen: ‘Gorgon Rent’, ‘Gorgon carsharing’, ‘Gorgon Like New’. Verder staan we bij DNA ook in voor het ontwerpen en realiseren van allerlei offline catalogi, flyers, tevredenheidshangers voor in de wagens en andere creatieve drukwerken. Onze diensten beperken zich niet tot één specifieke dienst, dit is dan ook een enorm pluspunt voor onze klanten en KMO’s gezien we voor een geïntegreerde 360°-marketing aanpak kunnen zorgen.

Kortom, we spelen kort op de bal en gaan regelmatig langs bij Gorgon Motors om ook fysiek te horen wat er leeft in hun showroom. Iets waar we veel belang aan hechten. Via deze weg willen we hen graag nogmaals bedanken voor het wederzijds vertrouwen en de geweldige samenwerking!