Hoe een horecazaak ten tijde van COVID-19 meer dan overleeft

30-11-2020

Als een bliksemschicht sloeg COVID-19 in met alle gevolgen van dien voor heel wat ondernemers. Ook horecazaken bleven niet gespaard en moesten noodgedwongen sluiten van de ene dag op de andere. En daar zit je dan als zaakvoerder, met de handen in het haar want plots kan jouw zaak niet meer draaien. Maar het was in die momentopname van essentieel belang om strategisch te gaan nadenken en met een positieve ingesteldheid verder koers te zetten. 

Voor onze klant Restaurant Tartufo, een verfijnd Italiaans restaurant in het Pajottenland, kwam de mokerslag even hard aan. In tegenstelling tot wat veel ondernemers deden, stoppen met communiceren, hebben we dit bij Tartufo ten alle tijden vermeden. Niets was tijdens deze lockdown zo belangrijk als te BLIJVEN COMMUNICEREN als bedrijf. Uiteraard was dit een nieuwe uitdaging op vlak van contentcreatie gezien de hoofdactiviteit en conversie wegviel. Samen met Tartufo bleven we niet bij de pakken zitten en schakelden we heel snel en zorgden we ook voor een creatieve invulling. We lanceerden tijdens de eerste weken van de lockdown meteen enkele tutorials van makkelijke gerechten die door de chef gecreëerd werden. Op deze manier bleven we aanwezig voor de social media volgers en klanten van Tartufo. We gaven hen iets om naar uit te kijken, iets om zich mee bezig te houden, positief nieuws om hun gedachten te verzetten en om toch de Tartufo-sfeer via deze gerechtjes in de huiskamers te krijgen. Maar hier stopt het verhaal niet, dit was slechts het begin! 

Al snel liet Tartufo ons weten dat ze na lang overwegen toch de knoop hadden doorgehakt en de kaart van Take-away gingen trekken, Tartufo@Home werd in de lockdown geboren! Terwijl Tartufo zich hierbij focuste op het operationele gebeuren om dit te verwezenlijken, zorgden wij bij DNA Consulting voor extra ondersteuning en communicatie door onder andere het wekelijks opmaken en versturen van nieuwsbrieven. Wat een prachtige resultaten kwamen hieruit voort, de kracht van een nieuwsbrief werd meteen duidelijk wanneer we eens een weekje als test oversloegen. Je kent het wel, meten is weten, en ondanks dat we elke week opnieuw een nieuwsbrief de deur uitstuurden bleef dit zorgen voor een mooie stijging in aantal bestellingen. 

Tijdens deze lockdown namen we ook het moment om een gloednieuwe website te ontwikkelen voor Tartufo samen met een nieuwe verfrissende huisstijl. Zo waren ze ook ineens klaar voor de heropening en kregen klanten een prachtige en vooral gebruiksvriendelijke website te zien waar ze overzichtelijk alle informatie en kaarten op kunnen terugvinden. 

En dan breaking news... “Horeca mag opnieuw openen indien de vereiste voorzorgsmaatregelen gerespecteerd worden”. FANTASTISCH, het was vooral “gaas” geven zoals ze dat hier bij ons zeggen, want één van de voorwaarden was die “onpersoonlijke” QR code als alternatief voor de fysieke kaart. Geen probleem, want ook hier kwamen we bij DNA Consulting al snel met een innovatieve oplossing om de diverse kaarten via één QR-code overzichtelijk en stijlvol weer te geven op de smartphone. We creëerden een unieke url (www.dna-consulting.com/tartufo) waar klanten na het scannen op terechtkomen en verwelkomd worden met een korte boodschap gevolgd door de verschillende kaarten van Tartufo. Aangepaste digitale kaarten werden opgemaakt zodat deze 100% mobile proof zijn en dat allemaal net op tijd tegen de heropening, oefh! 

Lovend… waren de eerste reacties van klanten van zodra ze opnieuw een culinaire ervaring mochten beleven bij Tartufo. De aanhoudende aanwezigheid online, de creatieve content, de nieuwsbrieven en de afhaaldienst van Tartufo werden enorm bemind door hun klanten, terecht! Dit is wat wij noemen klantenbinding en het is fantastisch om te zien hoeveel impact dit nog steeds heeft tot op de dag van vandaag voor Tartufo. 

De zwarte sneeuw bleef uit voor Tartufo en samen met hen blijven we steeds vooruitdenken. Zo zorgden we vorige maand nog voor een opfrissing van hun cadeaubonnen, nieuwe stickertjes, kwalitatieve lederen hoezen voor hun terrasstoelen, opfrissing van de signalisatie vooraan op de parking en gepersonaliseerde mondmaskers. We zijn enorm fier op deze case en op deze klant, want deze samenwerking is enorm vruchtbaar. Samen boeken we resultaten en strijden we voor dezelfde doelen. 

Hebben we uw aandacht nog steeds vast? Geweldig, want met deze case willen we het belang van goede communicatie en marketingadvies aantonen, zelfs in moeilijke tijden die u als bedrijf of als ondernemer onverwacht kunnen treffen. Wij zeggen dan ook volmondig “JA" op de vraag: “Kan een bedrijf groeien tijdens een lockdown en/of in tijden van Covid-19?”, because we have proof! 

Wilt u ook beginnen aan uw groeiverhaal met een betrouwbare partner? Waar u kan rekenen op een persoonlijke aanpak? Contacteer ons gerust voor meer info en een vrijblijvende prijsofferte via info@dna-consulting.com